Известие

Collapse
No announcement yet.

Още една 159-ка в клуба

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Още една 159-ка в клуба

Да се представя и аз, От около месец и половина съм горд собственик на Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm (модел 2007) със 150 кончета под капака

Колата ми я докараха от Германия, в много добро състояние с пълен TUV и наскоро сменено масло (което все го смених пак тук). Малко километрите и са много, но като двигател, интериор, въшност е много добре запазена.. единсвената забележка, наскоро се появи едно чукане отпред, при ниски скорости, на обтягане на волана или като мина някоя неравност.. четох че това са wishbone проблеми, и с един бърз сервиз се оправят безпроблемо.

За колегите които мислят да взимат коли от чужбина и чрез доверен човек или познат (както направих аз) препоръчвам много внимателно да разгледате обявата, особено ако настоявате за някакви екстри. Аз например много исках да има blue&me и управление от волана, ама се оказах недогледал и недоразбрал немския Но в интерес на истината тази кола е такъв кеф за каране че това вече не го забелязвам

Последно искам да задам един въпрос. Едно приятелче с 159-ка ми каза че си е качил новият софтуер за контрол на двигателя на неговата (и тя е модел от преди 2007) и е мега доволен от операцията. Доколкото знам, това променя малко Overboost-а на турбото (което вдига кончетата до 170, въртящия момент си остава същия), и вкарва някакви оптимизации от гледна точна на разход, и мениджмънта на DPF филтъра. Та въпросът ми е, мислите ли че подобна операция е удачна?

Здрасти колега,

Честито за придобивката. Дай снимки да точим лиги...

Иначе, това за което говориш, му казват "чип" ("ремап") по нашите ширини и за дизелите е много удачна интервенция...
    Subaru Legacy 3.0R
    Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
    sigpic

Comment

Честито!
      Много радост да ти носи!
      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Честито и мн да те радва...
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от __mARV Покажи съобщение
          Да се представя и аз, От около месец и половина съм горд собственик на Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm (модел 2007) със 150 кончета под капака

Колата ми я докараха от Германия, в много добро състояние с пълен TUV и наскоро сменено масло (което все го смених пак тук). Малко километрите и са много, но като двигател, интериор, въшност е много добре запазена.. единсвената забележка, наскоро се появи едно чукане отпред, при ниски скорости, на обтягане на волана или като мина някоя неравност.. четох че това са wishbone проблеми, и с един бърз сервиз се оправят безпроблемо.

За колегите които мислят да взимат коли от чужбина и чрез доверен човек или познат (както направих аз) препоръчвам много внимателно да разгледате обявата, особено ако настоявате за някакви екстри. Аз например много исках да има blue&me и управление от волана, ама се оказах недогледал и недоразбрал немския Но в интерес на истината тази кола е такъв кеф за каране че това вече не го забелязвам

Последно искам да задам един въпрос. Едно приятелче с 159-ка ми каза че си е качил новият софтуер за контрол на двигателя на неговата (и тя е модел от преди 2007) и е мега доволен от операцията. Доколкото знам, това променя малко Overboost-а на турбото (което вдига кончетата до 170, въртящия момент си остава същия), и вкарва някакви оптимизации от гледна точна на разход, и мениджмънта на DPF филтъра. Та въпросът ми е, мислите ли че подобна операция е удачна?
          Честито и от мен,милион безавариини км. ти пожелавам.На приятеля ти са му ремапнали колата,няма как да си остава същия въртящ момент.Операцията е удачна,стига да я прави някой,който знае какво прави,а не да се чудиш след време как ти е жива колата...........
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
            Операцията е удачна
            Подкрепям тази кола сток ще си помисли човек, че е нарочно удушена (не е далеч от истината) намесата си е направо задължителна
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Чакаме снимки...
              sigpic
              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Честито, колега, със здраве и с много кеф да си я караш.
                Избрал си правилния начин да си купиш кола, и аз моята 166 я купих от Германия с ТЮВ и сервизна история.
                Колко ти излезе покупката ако не е тайна?
                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Working...
                X